Lam & får

En koge- og erfaringsbog

af Kjeld Bjørnager. Foto: Kurt Larsen. Illustrationer: Andrei Kolkoutine

249,95 kr · Bestil

Ved køb over 199,95 kr. sendes portofrit i DK.
Ved køb under 199,95 kr. tillægges et porto/ekspeditionsgebyr på 79,95 kr.

For Karin og Kjeld begyndte en ny epoke som fåreavlere, da de i 1991 flyttede på landet. Et lille husmandssted med fjorten tønder land jord i nærheden af Viborg blev den fysiske ramme, og snart fik parret selskab af gæs, høns, kvæg – og ikke mindst gotlandske pelsfår.

 

Erfaringerne fra tyve år med får – både på græs og i gryderne – er bogens to temaer. Der berettes levende om årets gang og praktiske gøremål med et fårehold. Og vi er med i køkkenet, hvor lam og får er basis for talrige kulinariske oplevelser.

 

Inspirationen til mange af retterne er hentet på Balkan og i Kaukasus, hvor der er stolte traditioner for at lave mad med lamme- og fårekød. Opskrifterne er blevet til ud fra et ønske om, at vi også på vore breddegrader udnytter og udvikler de mange smagsmuligheder, der er i lam og får. Disse har parrets gæster allerede nydt godt af gennem årene, og nu inviteres læserne med indenfor i det arbejdende madværksted. Billederne er taget af Kurt Larsen. Kjeld Bjørnager har tidligere skrevet kogebøgerne Balkanmad fra Bulgarien og Russisk mad.

 

Den russiske kunstner Andrei Kolkoutine har til denne bog skabt en serie malerier, der i et let og poetisk billedsprog fortæller om fårenes liv, deres oplevelser med hinanden og naturen.