Mellemøstlige køkkener på Nørrebro

af Hanne Holm. Foto: Torsten Graae

249,95 kr · Bestil

Ved køb over 199,95 kr. sendes portofrit i DK.
Ved køb under 199,95 kr. tillægges et porto/ekspeditionsgebyr på 79,95 kr.

Mellemøsten har en rig madkultur opstået mellem nomader, i små landsby-samfund og i menneskemyldrende storbyer. Med et begrænset antal råvarer byder disse køkkener på mange smagsoplevelser.


Hanne Holm, der er kendt fra en lang række kogebøger, oprettede i 2008 en kogeskole på Nørrebro. Konceptet var, at herboende kvinder og mænd med mellemøstlig baggrund skulle undervise danske kursister i deres kogekunst. I løbet af kurset blev opskrifterne skrevet ned – hvad de i mange tilfælde ikke havde været før – ”smagt til” og nøje gennemgået, også med hensyn til angivelse af mål.

Et udvalg af disse opskriftet har Hanne Holm her samlet i bogform. Retterne stammer fra hhv. Marokko i vest, over Tunesien, Ægypten, Tyrkiet, Libanon, Palæstina, Jordan, Syrien, Irak og Iran som det østligste land.

Bogen er inddelt efter måltidernes art og basisvarer: snacks og forretter, fisk, kylling og kød, ris og bælgfrugter, salat, dip og brød, varme og kolde drikke samt en enkelt dessert. Man kan også lave sin egen krydderi-blanding, f.eks. det vigtige 7-krydderi. Derudover bruges diverse krydderurter og nødder samt friske og tørrede frugter.

Sidst i bogen er der interviews med flere af de kokke, der har bidraget med opskrifter.

Opskrifterne illustreres af fotograf Torsten Graaes smukke madbilleder.

Bogen udgives med støtte fra Integrationsministeriet, Kirkens Korshær og Forlaget Klematis.



Mere af denne forfatter

Karry 299,95 kr
THAItapas 249,95 kr
Mit thaikøkken 199,95 kr
Mere thaikøkken 199,95 kr